La campanya #DretalLleure és una iniciativa promoguda per  Fundesplai i la Federació Catalana de l’Esplai que té per objectiu mobilitzar els infants i joves, cada 20 de novembre, envers la reivindicació dels seus drets, reconeguts per la Convenció sobre els Drets de l’infant, (ONU, 20N ,1989).

L’eix principal de la campanya és el dret al joc (art.31), però cada any ampliem el focus per incidir també, en d’altres drets.

Enguany, en el marc del programa educatiu “ EnCORatja’t ,” desenvoluparem la proposta #encoratjatxladiversitatper fomentar el Dret a la no discriminació (art. 2) i el Dret a educar-se envers una cultura de pau (art.29). Una proposta per reivindicar la singularitat de totes les persones promovent el dret a la diferència i a la diversitat de gènere, afectiva i sexual

 Pitgeu aquí per conèixer la proposta #encoratjatxladiversitat

 

Proposta 2018

#encoratjatXladiversitat

Fa més de 20 anys que la nostra entitat celebra aquesta data organitzant diferents actes i activitats arreu del territori.  L’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció, es va posar en marxa #DretalLleure, una campanya al carrer, per sensibilitzar i reivindicar l’acompliment de l’article 31 : L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques. Així, en aquests darrers tres anys, cada 20 de novembre, milers d’infants i joves han reivindicat els seus drets i particularment el dret al joc, omplint de propostes lúdiques les places i els carrers de la ciutat.

Esplais participants

Escoles participants

Entitats participants estat espanyol

Entitat membre de:

logotip-pincat_gran-2