Encoratjades per la diversitat

La proposta d’activitats es desenvoluparà amb petites activitats distribuïbles en diferents sessions. En cada activitat treballarem un dels següents conceptes:

  • Sexe
  • Identitat de gènere
  • Expressió de gènere
  • Orientació sexual i diversitat familiar.

Podeu trobar una explicació senzilla al següent enllaç:

https://youtu.be/1QbTZYiQ6BA

El sexe és una d’aquestes coses que tothom pensa que entenen, però és quelcom més complicat.

Aquesta guia “Genderbread” petita i saborosa és un aperitiu per a la comprensió.

Està bé si et quedes amb ganes de més.

Fem del carrer un lloc inclusiu

Us proposem una acció col·lectiva a realitzar a les vostres poblacions per tal d’incidir a la comunitat després del treball que estem fent a les nostres entitats:

Posa’t al meu lloc: Pintem algun banc (o altres del mobiliari urbà) amb els colors de la bandera LGTBI. Valorem la possibilitat d’incorporar alguna placa, cartell etc. Informatiu del perquè d’aquesta acció.

Sabeu que la bandera inicial teniu 8 colors? Qui va ser el creador?

Com és que finalment són 6? Més informació aquí

A més, us proposem un seguit de racons temàtics:

Photocall divers: Photocall per a fer-se fotos en família i poder muntar el mural de la diversitat a l’esplai.

Memory personatges LGTBI: Juguem al memory amb fitxes amb la foto i explicació de diferents personatges referents del col·lectiu LGTBIQ+: Harvey Milk, Virginia Woolf, Hans Andersen, Ellen DeGeneres…

Twistter: El tradicional Twistter però amb els colors de la bandera LGTBI. En comptes d’utilitzar el nom dels colors, direm el que simbolitzaven segons el seu creador Gilbert Baker.

Joc de les famílies: Convertim el joc de cartes habitual donant resposta a les noves realitats familiars.

Altres propostes: Disfresses, contes entorn la temàtica, cartells amb dades sobre la temàtica…

#encoratjatxladiversitat
#dretaladiversitat
#lgtbi

Marc de referència

El 20 de novembre del 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovava la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Aquest tractat internacional reconeix els drets de tots els nens i nenes del món i és de caràcter vinculant. Això vol dir que els països que han signat la Convenció tenen l’obligació de difondre-la, respectar-la i fer que es compleixi. La Convenció suposa la culminació d’un llarg procés que començava després de la primera Guerra Mundial i té especial significació perquè:

  • És el Tractat Internacional de Drets més ratificat en el món. L’Estat espanyol la va ratificar al 1991.
  • És el primer instrument internacional de drets humans que combina plenament els principals drets civils, polítics, culturals, econòmics i socials.
  • És un tractat internacional recent i progressista. Els drets s’entenen com un tot indivisible i la posada en pràctica d’un dret no pot posar en perill el respecte per un altre.
  • Es reconeixen nous drets  que suposen un gran repte per a tota la societat com per exemple l’article 12, segons el qual, els infants tenen dret a expressar la seva opinió i a que es tingui en compte en tots els assumptes que els afecta.

Feu una ullada als vídeos de les campanyes anteriors