Tallem els carrers!

Us animem a emprendre un seguit d’accions en favor de la infància; implicant els centres,  els infants, les famílies, equips educatius i entitats amigues en una activitat col·lectiva i simultània arreu del territori en favor dels Drets de l’Infant.

El 19 i el 20 de novembre tots compromesos en “tallar i omplir els carrers de jocs” a cada municipi, reproduint la famosa vinyeta del pedagog Francesco Tonnucci “Frato”. Aquesta acció constitueix l’activitat principal de la campanya #DretalLleure.

 

Marc de referència

el 20 de novembre del 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovava la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Aquest tractat internacional reconeix els drets de tots els nens i nenes del món i és de caràcter vinculant. Això vol dir que els països que han signat la Convenció tenen l’obligació de difondre-la, respectar-la i fer que es compleixi. La Convenció suposa la culminació d’un llarg procés que començava després de la primera Guerra Mundial i té especial significació perquè:

 

  • És el Tractat Internacional de Drets més ratificat en el món. L’Estat espanyol la va ratificar al 1991.
  • És el primer instrument internacional de drets humans que combina plenament els principals drets civils, polítics, culturals, econòmics i socials.
  • És un tractat internacional recent i progressista. Els drets s’entenen com un tot indivisible i la posada en pràctica d’un dret no pot posar en perill el respecte per un altre.
  • Es reconeixen nous drets  que suposen un gran repte per a tota la societat com per exemple l’article 12, segons el qual, els infants tenen dret a expressar la seva opinió i a que es tingui en compte en tots els assumptes que els afecta.

“L’infant té dret al  descans,  al lleure, al joc  i a la participació en activitats culturals i artístiques. “ Article 31

 

Recull de vídeos d’anteriors campanyes