La Setmana 2016 ja és aqui! presentació eix temàtic!!

La Setmana pels Drets de Jóventut 2016 comença el proper dilluns 17-10-2016 i finalitza el 23-10-2016, us volem compartir les propostes temàtiques que abordarem amb el projecte, que volen respondre al següent:

Com entenem l’activació dels joves cap a la transformació social? Perquè proposem joves en “transforma-acció”?

En el context actual: social, polític i econòmic a Catalunya i l’Estat Espanyol, podem parlar de manca de confiança de la ciutadania en les institucions polítiques democràtiques, en general, donades algunes situacions de corrupció, de manca de governabilitat i de pobresa, en el marc de la crisi esdevinguda a partir del 2008. Des d’aquesta mirada la ciutadania sent que hi ha una manca de representativitat de les institucions democràtiques tradicionals. La política està escassament valorada, frueix un descrèdit general entre els i les joves que viuen en primera persona la vulnerabilitat i la vulneració dels seus drets, com ara la manca de feina i les poques possibilitats d’emancipació real.

DSC_6430

Algunes qüestions al respecte són: què i a qui representen les elits de les nostres democràcies? Com entenem les democràcies com a ciutadania activa i compromesa? Quin rol té el mercat? Podem fer alguna cosa per canviar el nostre context?.

El món dels adults té certes responsabilitats i compromisos davant de la desídia i l’apatia general, però especialment la dels i les joves; juntament amb  ells i elles volem activar processos de participació activa que ens duguin cap a la transformació social. Acompanyant als i les joves- i amb els i les joves- cap a la transformació que volem, una transformació per l’equitat, la justícia i la igualtat d’oportunitats, no només als nostres contextos, ans també al món que habitem, on els i les joves siguin protagonistes.

imatge-def-spdj-2016-camara-i-accio

Creiem que necessitem una joventut “forta” amb capacitat crítica, i activada sempre cap a la transformació social, per això l’equip de Fundesplai, i juntament amb els i les joves participants de la Setmana pels Drets de la Joventut 2016 volem generar processos de “transforma-acció”, entenent que amb una bona activació, i sumant aprenentatges i mirades, i amb una adequada predisposició a la participació, podem tenir respostes actives i coherents que contribueixin a millorar la situació de vulneració de drets actual, especialment dels i les joves.

JOVES EN TRANSFORMA-ACCIÓ!! ACTIVACIÓ DE JOVES CAP A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Si voleu accedir a tot el document, de forma ampliada us el podeu baixar aqui:

EIX TEMÀTIC SETMANA PELS DRETS DE LA JOVENTUT 2016 : EIX TEMÀTIC SPDJ2016

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *