Fundesplai fa una crida a que els joves esdevinguin motors del canvi social

Des del passat dimarts, i fins diumenge al migdia, més de 150 joves estan participant en la 7a Setmana pels Drets de la Joventut, una activitat organitzada per Fundesplai que es desenvolupa a Centre Esplai (El Prat de Llobregat).

La Setmana pels Drets de la Joventut té per objectiu generar espais de participació i lideratge juvenils que ajudin a promoure la reflexió crítica sobre la situació dels drets dels i de les joves a Catalunya, a Europa i al món.

Debat amb representants polítics

Entre les diferents activitats de la setmana_drets_joventut_2_1Setmana, destaca el debat celebrat aquest divendres al matí entre els joves participants i representants polítics de l’àmbit de la joventut de diferents partits. Aquest debat ha comptat amb un intervenció inicial de la regidora de Joventut del Prat de Llobregat, Anna Maria Cuello i de la directora general de Joventut Marta Vilalta. Ja en el debat han intervingut els diputats/des al Parlament de Catalunya Natàlia Figueres, de Junts pel Sí; Pol Gilbert, del PSC; així com Cinta Gonzàlez de l’equip coordinador nacional de joves Esquerra Verda Catalunya SÍ que es pot i Juan Manuel Rojas, membre del secretariat nacional de la CUP, així com diferents joves participants a la Setmana.

En les diferents intervencions s’ha fet referència als principals temes que afecten als joves, com ara l’habitatge, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat ambiental, la democràcia i associacionisme, el dret a l’educació i el dret a la feina; i s’ha subratllat la importància de potenciar els joves com a motor de canvi social, fent una crida a la “transforma-acció”

setmana_drets_joventut_1

La Setmana pels Drets de la Joventut s’inspira en la Semana por los Derechos de la Juventud que Fundació SES celebra a l’Argentina des de 2007 i que ha estat adaptada també per entitats d’altres països com Equador, Brasil, Mèxic i Bolívia.

A Catalunya l’organitza Fundesplai i compta amb el suport d’Erasmus+, la Liga Iberoamericana i els ajuntaments d’El Prat de Llobregat i Barcelona, així com de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *