Famílies

El paper de les famílies a Fundesplai ha de tenir el seu propi espai. Compartir inquietuds i reflexionar plegats en ajudarà a donar forma a aquest espai.

L’Equip dinamitzador

Jose González

Co-fundador de Paidos, empresa social local que desenvolupa projectes educatius a Sant Cugat des de l’any 1998. L’any 2016 Paidos s’integra a Fundesplai, incorporant-se a l’àrea de programes escolars, i mantenint la coordinació territorial de Sant Cugat.

Maria Bruno

Actual responsable del Departament d’Acció Social de Fundesplai. Llicenciada en Psicologia. Especialitzada en Psicologia Comunitària i de l’Educació.  Professionalment he participat en el disseny i desenvolupament de projectes socioeducatius inclusius en l’àmbit de la infància i la joventut a nivell local i internacional.

Edu Izquierdo

Responsable de l’Àrea Laboral i de Comunicació de Suport Associatiu de Fundesplai. Diplomat en Relacions Laborals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, especialitzat en Entorns Comunicatius. Responsable de formació durant 6 anys d’una editorial multinacional. 

Els dos primers tallers s’han plantejat com un procés on es facilités que les idees afloressin, sense condicionants ni restriccions. A partir de l’anàlisi del context actual, tant pel que fa a Fundesplai com al seu entorn, s’han identificat grans reptes que ens motivessin a cercar solucions imaginatives i creatives. Tot això, a través de dinàmiques grupals, impregnades del tarannà lúdic que ens caracteritza, i orientades a trencar les pròpies barreres de les persones participants.

El resultat ha estat un amplíssim ventall de reflexions i propostes que se sintetitzen a continuació:

Reptes, problemes i/o necessitats
  • La desigualtat de gènere és estructural, s’han fet progressos però no lineals, i últimament és podria percebre un cert retrocés, especialment en el jovent.
  • No existeixen polítiques de conciliació prou consistents, valentes ni flexibles, ni en l’àmbit polític, ni en l’àmbit laboral per part del teixit empresarial.
  • L’educació no tan sols pot recaure en les famílies ja que pot afavorir la perpetuació de desigualtats.  Cal acompanyar a les famílies però reconeixent que són quelcom canviant i inesperat.
Idees clau
  • Establir mecanismes que facilitin el treball en xarxa i la transversalitat.
  • Garantir l’equitat d’accés de les famílies als diferents programes.
  • Aplicar mesures que afavoreixin la conciliació.
  • Impulsar espais de relació familiars.
  • Facilitar la incidència i participació de les famílies en espais educatius extra familiars.
  • Fomentar programes de competències familiars.
  • Promoure propostes que garanteixin la igualtat de gènere, en la nostra acció i en la pròpia de les famílies.

Galeria d’imatges dels tallers de Famílies

Com participar-hi

Hi ha diferents formes de participar en relació a cada focus.

Tallers participatius

Espais de debat, de reflexió, de construcció col·lectiva

Trobada General

Una jornada col·lectiva de tot l’equip de l’estructura

Participació onine

Fes la teva aportació sobre qualsevol dels grups focus