Famílies

Famílies i educació del consum

DSC_0128La proposta educativa és un excel·lent mitjà per a potenciar la col•laboració amb les famílies, reforçar els lligams de cooperació i impulsar una acció educativa coherent, corresponsable i acollidora.

Tinguem present que els hàbits que s’adquireixen a l’esplai, al cau, a l’escola…, es transmeten a l’entorn familiar, d’aquí la importància de ser conscients dels valors i contravalors dels nostres actes i gestos.

Ens proposarem accions que fomentin:

  • Fer partícips les famílies de les decisions que l’esplai adopti en relació al consum:  berenars més saludables, evitar les llaminadures, estalvi d’energia, reutilització i reciclatge, reducció de determinats productes….Tot en eres de consensuar acords i fomentar una acció educativa coherent.
  • Organitzar un cicle de xerrades o tallers amb persones expertes que orientin i aportin estratègies per anar introduint la visió d’un consum més crític i conscient en l’àmbit familiar.
  •  Repensar les activitats que oferim a les famílies, o oferir-ne de noves, en clau de consum crític i conscient: taller de costura, taller de joguines, taller per aprendre a gestionar el pressupost familiar, taller de tertúlia literària al voltant del Petit Príncep…
  • Impregnar l’ambient i els espais de l’esplai de la visió del consum que volem transmetre: mitjançant missatges claus, aportant informació sobre activitats que es facin en el municipi, oferir productes de comerç just, etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *