Marc teòric

Per què creiem necessari abordar el tema de l’educació del consum?

Document de marc teòric de la proposta educativa B612, per un consum conscient i sostenible!

  • publicidadPerquè el consum és a tot arreu i tothom, petits i grans, estem exposats a l’allau d’estímuls que ens aboquen a un model de consum basat en el consum excessiu i irracional.
  • Perquè és necessari reflexionar sobre el fenomen del consum, acceptant la seva complexitat, per  desenvolupar capacitats que ens ajudin a conviure en aquest món divers i canviant, de manera més autònoma, assumint la nostra responsabilitat individual i col·lectiva.
  • Perquè defensem una societat més alineada amb els valors ideològics de la sostenibilitat, la justícia i l’equitat i pel que sembla la societat actual s’entesta en reforçar tot el contrari: l’individualisme, les desigualtats, la sobreexplotació, etc.
  • Perquè treballar el tema del consum en l’àmbit del lleure és una oportunitat per posar en valor algunes coses que ens connecten amb la pròpia essència: el ser sobre el tenir, les experiències senzilles i intenses, l’austeritat, les relacions que es construeixen a foc lent i són duradores, l’estima per la natura…
  • Perquè pensem que és necessari preguntar-se: què desitgem i quines necessitats tenim? i com les podem satisfer mantenint l’essència de la nostra vida i la dels altres com a eix principal?
  • Perquè l’actual crisis és una crida, un cop més, a construir un món més just, que inclogui alternatives de consum més compatibles amb un concepte de vida on el valor que atorguem a les coses no només es redueixi a un preu.

Document de marc teòric de la proposta educativa B612, per un consum conscient i sostenible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *