Activitats imprescindibles

Activitats per gaudir i aprendre amb la natura

La proposta educativa “Camins” està dissenyada per a implementar-se al llarg de dos cursos (2015 – 2017),  i s’adreça als diferents col·lectius amb els quals treballem als esplais: infants, joves, famílies, equip educatiu i comunitat educativa en general. Aquí trobareu fitxes d’activitats educatives per fer abans, durant i després d’una excursió. Tingueu present que:

  •  Caldrà que les adapteu als interessos i capacitats dels vostres grups.
  • Totes les activitats estan plantejades per crear escenaris on l’infant es faci moltes preguntes. Partiu doncs dels coneixements previs i de la curiositat innata de l’infant per anar molt més enllà del que us plantegem a la fitxa.
  • Impregneu tot l’esplai d’imatges, missatges, informació relacionada amb les activitats que aneu fent per reforçar els coneixements i l’eix del curs. Un mapa físic de Catalunya pot arribar a ser una eina educativa molt potent: per conèixer el territori, per donar visibilitat a les excursions i als cims que anem fent, per recollir la trajectòria excursionista de tot l’esplai….
  • Recordeu, una excursió és un projecte que cal planificar bé junt amb els vostres nois i noies. La seva participació és clau.

Amb l’equip educatiu

Per començar a fer bullir l’olla us proposem una activitat de reflexió entorn dels valors formatius de l’excursionisme. Una activitat per fer amb l’equip. Fitxa Activitat Projecte Excursionisme_Per monitors          i aprofiteu també per revisar tot el tema de la fotografia a través d’aquestes recomacions Fem millors fotografies