Fundesplai i les propostes educatives

Fundesplai és una entitat sense afany de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Des de fa 25 anys, Fundesplai desenvolupa propostes educatives entorn dels valors humans, adreçats prioritàriament, però no exclusivament, als centres d’esplai i a les entitats de lleure de Catalunya. Aquests programes són propostes d’intervenció educativa de caràcter lúdic, dramàtic, plàstic, ecològic, musical… vertebrades per centres d’interès i projectes i que es concreten en:

  • Un conjunt de continguts, triats especialment per ser viscuts i treballats en el marc del lleure.
  • Un conjunt d’activitats que concreten els continguts i estimulen la participació activa dels infants, dels adolescents, de les famílies i dels equips educatius.

“CAMINS”, com totes les nostres propostes educatives, és un projecte col·laboratiu, que s’elabora i s’enriqueix de l’experiència i dels coneixements de moltes persones. En primer lloc, hi ha col·laborat una bona colla de monitors i monitores dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai i companys de Fundesplai que han dedicat una part del seu temps a aportar elements de debat , elaborar continguts, escriure fitxes d’activitat, etc. El mateix nom de Camins sorgeix d’un procés participatiu entre els esplais.

En segon lloc, sempre procurem comptar amb entitats i persones expertes que ens assessoren, ens inspiren i s’impliquen en el procés de treball. En aquesta ocasió, en la secció “Marxem d’excursió” trobareu propostes d’excursions que han estat ressenyades per l’alumnat d’INEFC. Aquest treball s’ha realitzat en el marc d’un conveni de col·laboració que ambdues entitats van establir des del passat 2014.

Molts amics muntanyencs ens han cedit les seves imatges, un agraïment especial pel PODI que viu la muntanya amb passió i sempre acompanyat de la seva càmera.

Finalment, un personatge aventurer i molt muntanyenc “La Tina” ens acompanyarà durant aquesta travessa. Els contes de la Tina,  escrits per l’alpinista Araceli Segarra i, ajudaran als nostres nois i noies a  descobrir la màgia i la fascinació per la muntanya.