Recursos d'interès!

Fundesplai

Des del Departament d’Educació Ambiental i el Departament de cases de colònies s’impulsen programes i projectes de conservació i protecció del Medi Ambient.

Setmana Natura

Campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.

elCamí

Ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra.

Educació per a la sostenibilitat

Catàleg d’activitats gratuïtes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Recordeu que els esplais podem disposar d’aquest recurs. 

Projecte Rius

El programa de voluntariat més conegut de l’associació Hàbitats és el Projecte Rius, que s’articula en dos esglaons de compromís: inspecció de rius i adopció de rius.

Wikiloc

Aquí trobareu milers d’excursions d’arreu de Catalunya i del món i podeu registrar-vos per ressenyar i compartir les vostres propostes.

Acció Natura

Desenvoliupen projectes de recuperació i conservació de la biodiversitat, impulsem la creació d’una xarxa d’espais naturals protegits  i desenvolupem iniciatives de sensibilització.

Circuits Inclusius "Sumant Capacitats"

Projecte impulsat per la Fundació Itinerarium  i l’Anna Vives. Recorreguts per la natura adaptats a tothom, senyalitzats de manera permanent a diferents ciutats i pobles.

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Agrupa les entitats, regula el pla de llicències, refugis, Itineraris, formació…

Anem Preparats 2016

 Recomanacions i Normatives de Joventut per organitzar activitats de lleure.

Parcs Naturals

Xarxa d’espais protegits a Catalunya. No us perdeu la secció “Arbres monumentals”

Rutes Pirineus

Web especialitzada en excursions i rutes per descobrir i gaudir dels pirineus. Molt recomanable!

meteo.cat

El temps a Catalunya

Itineraris adaptats

A la Xarxa de Parcs Naturals, alguns parcs disposen d’itineraris senyalitzats adaptats accessibles per a persones amb discapacitats de mobilitat o visuals.

Què cal fer en cas d'emergència? Consells per a l'autoprotecció

NOU! Protecció Civil ha elaborat un material educatiu pensat per treballar amb nens i nenes els consells de seguretat sobre riscos, com ara: nevades, inundacions, seguretat a les revetlles.