00 34 93 474 74 74 canal@fundesplai.org
Select Page

2a declaració institucional de Fundesplai per la crisi del Covid-19

Fundesplai garanteix el poder adquisitiu dels seus treballadors i impulsa una gran campanya d’estiu per a tots els infants”

Adjuntem un vídeo amb una declaració del president, Josep Gassó, la directora general, Cristina Rodríguez i cinc responsables dels projectes que estem impulsant durant aquestes setmanes de confinament.

Josep Gassó ha subratllat que està totalment convençut de que, junts, superarem la situació creada per aquesta crisi i que manté tots els seus compromisos tant amb els treballadors i treballadores com amb els infants, els joves i les seves famílies. En aquest sentit ha destacat que durant els mesos d’abril, maig i juny, es garantiran els complements salarials necessaris per a que tots els treballadors i treballadores mantinguin el seu poder adquisitiu. També el compromís en buscar els recursos que calgui per poder organitzar una campanya d’activitats d’estiu extraordinària.

La directora general, Cristina Rodríguez, ha afirmat que aquest proper estiu tots els nens i nenes han de poder gaudir d’unes activitats que els permetin tornar a jugar amb els amics enmig de la natura i recuperar el seu equilibri emocional. Ha afirmat que el sector del lleure està preparat per, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, redactar i aplicar els protocols pertinents per tal que les activitats es puguin celebrar amb totes les garanties.

També ha explicat que per a Fundesplai és una prioritat absoluta garantir que cap infant deixi de participar a les activitats d’estiu per motius econòmics. Això només serà possible si es compta amb un finançament important per part de la Generalitat i les administracions locals, ajuts que espera que s’articulin els propers dies. També per garantir l’equitat en l’accés a les colònies i casals, ha explicat que des de fa setmanes Fundesplai està impulsant una campanya solidària per captar fons i poder atorgar ajuts a les famílies en situació més vulnerable.

FEU EL VOSTRE DONATIU!

A més de l’organització de la campanya d’estiu, durant aquestes setmanes de confinament Fundesplai segueix impulsant diferents projectes a favor dels col·lectius més desfavorits, així com per als infants, joves, famílies, entitats del Tercer Sector i per als treballadors i treballadores. Josep Gassó ha agraït el compromís de totes les administracions, entitats, empreses i particulars, sense el suport dels quals Fundesplai no podria impulsar tots aquests projectes.

Infraestructures i part de l’equip humà per atendre els col·lectius més afectats

Fundesplai està destinant part de les seves infraestructures i de l’equip humà a atendre els col·lectius més afectats per aquesta crisi. Així ho ha explicat Inés Cosmen, Directora de l’Alberg de CENTRE ESPLAI, que des de fa setmanes està acollint persones en situació de vulnerabilitat i a la seva cuina s’hi elaboren més de mil àpats diaris que es distribueixen a persones vulnerables de Barcelona. També s’estan acollint prop de 150 menors estrangers no acompanyats en tres cases de colònies i en un alberg, equips de monitors tenen cura dels fills/es de pares i mares ingressats pel Covid-19.

Lleure educatiu per a tots els infants i les seves famílies

Fundesplai ha aglutinat en el nou portal #JoEmQuedoACasa tots els recursos online de l’organització. Núria Gassó, responsable de continguts digitals, ha explicat que, entre d’altres continguts, a través d’aquest portal s’està garantint que el lleure educatiu arribi a tots els infants i les seves famílies, amb propostes tan innovadores i imaginatives com l’escape room “L’estiu perdut de la Bolboreta” o un test lúdic per a que els infants puguin explicar com els agradaria que fos el seu estiu i descobrir, al final, quina activitat és la més adequada per a ells.

1.000 hores de formació online i nou cicle de webinars

Fins el mes de maig, el centre de formació de Fundesplai haurà impartit uns 60 cursos amb més de 1.000 hores de formació online, especialment de caire educatiu. Així ho explica el seu cap d’estudis, Marc Alcaraz, que també ha destacat que aquesta darrera setmana ha començat un cicle de webinars –conferències o seminaris online d’una hora de durada- totalment gratuïts, que se celebraran cada dimarts i dijous i que versaran de temes tan variats com la interculturalitat o un de primers auxilis psicològics per a infants.

Suport i assessorament a més de 1.100 entitats per afrontar aquesta crisi

Les darreres setmanes estant sent molt intenses en el departament de Suport Tercer Sector de Fundesplai. Ho explica el seu responsable, en Víctor García, que afirma que, ara més que mai les entitats necessiten de suport i assessorament en l’àmbit laboral, jurídic, econòmic o per poder implementar sistemes que possibilitin el teletreball. Des de que va declarar-se la crisi s’han atès més de 1.000 consultes i s’han presentat 60 expedients de regulació temporal d’ocupació d’entitats per a que aquestes puguin garantir la seva viabilitat.

Comunicació personalitzada per atendre cada treballador

Des del primer moment en que va declarar-se l’estat d’alarma i el tancament d’escoles i esplais, des del Departament de Recursos Humans es va articular un dispositiu per donar una resposta ràpida als més de 3.500 treballadors i treballadores de l’entitat. El cap del departament, Jordi Roman destaca el fet d’haver garantit tots els tràmits laborals i, com a novetat, una acció anomenada ‘Estrella polar’ per estar més a prop comunicativament de totes les persones treballadores i garantir un tracte personalitzat.

Pin It on Pinterest

Share This