Declaració institucional de Josep Gassó, president de Fundesplai, per la crisi del COVID-19

Necessitem la solidaritat de tothom per fer possible que, quan acabi el confinament, tots els infants i joves puguin viure el millor estiu de la seva vida”

Amb aquest Canal Esplai us adjuntem el vídeo amb la declaració institucional que el president de Fundesplai, Josep Gassó, ha fet arran de l’estat d’alarma per la pandèmia del COVID-19 i el conseqüent tancament, des del passat 13 de març, de les activitats que la Fundació desenvolupa en escoles, esplais i cursos de formació presencials.

En la seva declaració, Josep Gassó subratlla que tot i que Fundesplai va haver de parar les activitats que es fan en els centres educatius, l’entitat segueix al servei de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i la ciutadania posant els seus equipaments i la seva gent al servei de les necessitats dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi.

En aquest sentit destaca, entre d’altres iniciatives, que l’alberg de CENTRE ESPLAI està acollint famílies i persones sense llar derivades per diferents ajuntaments del Baix Llobregat. Que cada dia s’estan preparant i servint àpats per a gent gran en menjadors socials de l’Ajuntament de Barcelona. Que tres cases de colònies de Fundesplai estan acollint menors estrangers no acompanyats i que monitors i monitores de l’entitat estan en un alberg del Maresme tenint cura d’infants fills de famílies on ambdós progenitors estan ingressats pel COVID-19. També el nou portal JoEmQuedoaCasa, que en els darrers dies ha rebut més de 50.000 entrades, en el qual Fundesplai centralitza totes les propostes que està creant i oferint per a entretenir i educar els infants i les seves famílies durant el confinament; per assessorar les entitats del tercer sector i amb propostes de formació a distància.

VISITA EL PORTAL JOEMQUEDOACASA

En paral·lel, Josep Gassó també anuncia que una part de l’equip de Fundesplai ja està preparant les activitats per quan acabi el confinament. Especialment s’està treballant en una gran campanya de colònies i casals d’estiu per a tots els infants de Catalunya. Després de setmanes de confinament els infants necessitaran retrobar-se amb els seus companys, fer nous amics, respirar aire pur i contacte amb la natura. Per això s’està preparant un extens ventall d’activitats per a totes les famílies i ja s’ha activat una campanya solidària per garantir que cap infant en quedi al marge i fer possible que aquest sigui Un Estiu per a tothom ja que, segons Gassó: “Els infants ho necessiten, però nosaltres com a societat també”. Per això ha demanat la solidaritat i compromís de tothom qui vulgui fer un donatiu a aquesta iniciativa solidària

FES EL TEU DONATIU A LA CAMPANYA SOLIDÀRIA

Josep Gassó també es dirigeix als prop de 3.000 treballadors i treballadores de Fundesplai als qui garanteix el pagament del 100% de les nòmines del mes de març: en alguns casos perquè ja treballen en serveis finançats directament per l’administració pública, i en d’altres perquè, tot i que la Fundació es vegi obligada a fer un ERTO, es garantirà que tinguin el mateix tracte: “La Fundació garantirà la seguretat de tots els treballadors i treballadores”.

Finalment Josep Gassó expressa un agraïment a la Generalitat de Catalunya i molt especialment a tots els serveis sanitaris que estan al capdavant d’aquesta crisi; als ajuntaments, a tota la comunitat educativa i als membres de la gran família de Fundesplai, amb qui ha volgut compartir un desig: “Que d’aquesta crisi en surti l’oportunitat de fer prevaldre els valors de la Fundació de l’ajut mutu, la sostenibilitat i la convivència per damunt dels valors econòmics”.

Pin It on Pinterest