Alberto Garzón, ministre de Consum del Govern espanyol, visita la seu de Fundesplai

El ministre i els representants de l’entitat han ressaltat les coincidències en l’impuls d’iniciatives pel consum responsable i sostenible

Alberto Garzón, ministre de Consum del Govern espanyol, Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat, acompanyats de membres dels seus equips, han visitat avui Centre Esplai, la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat. A la trobada, Garzón, Gay i Mijoler s’han reunit amb Josep Gassó, Anna Romeu i Jordi Simó, president i vicepresidents de Fundesplai respectivament, i altres representants de l’entitat.

Objectius de sostenibilitat compartits

A la trobada, el ministre de Consum ha visitat l’exposició “Menja. Actua. Impacta”, una mostra sobre alimentació sostenible i saludable que en menys d’un any de vida ja ha rebut milers de visitants i s’ha convertit en referent educatiu. També els programes pedagògics sobre educació alimentària com “Menjar canvia el món” que impulsa Fundesplai i que arriben cada any a més de 100.000 participants entre infants, joves i famílies. Igualment, Garzón ha pogut conèixer el compromís de l’entitat amb la reducció del consum enèrgetic i d’aigua a les instal·lacions de Centre Esplai, un equipament referent en l’àmbit de sostenibilitat que incorpora plaques solars, geotèrmia, un disseny eficient per a la regulació de la temperatura, tubs d’il·luminació solar i que permet assolir fins un 50% d’estalvi d’aigua, entre d’altres mesures.

Aquestes són solament algunes de les iniciatives de Fundesplai que fomenten la sostenibilitat i el consum responsable, emmarcats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, i que coincideixen amb els objectius que impulsa el Ministeri de Consum.

L’acte s’inclou en un cicle de trobades que Fundesplai està fent amb diferents representants institucionals, d’empreses i entitats, per donar a conèixer els projectes de present i de futur de l’entitat. Prèviament a la visita, Garzón es va reunir amb l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Els representants de Fundesplai han detallat a Garzón, Gay i Mijoler els programes educatius, socials i ambientals que impulsa l’entitat en escoles, esplais, cases de colònies, etc. i els projectes de futur. També la tasca socioeducativa al barri de Sant Cosme d’El Prat de Llobregat, on es troba Centre Esplai, la seu de Fundesplai que inclou, entre d’altres, una cuina i un alberg que habitualment està al 90% d’ocupació.

Pin It on Pinterest

Share This