Continguts

basuraTreballarem el tema del malbaratament alimentari al voltant de quatre grans qüestions:

1.  Comprar. Com comprem? una bona planificació de les compres i dels nostres àpats pot ajudar a reduir el malbaratament alimentari? els aliments que comprem ens aporten els nutrients necessaris per dur una dieta equilibrada? ens fixem en els residus que genera allò que comprem? Hi ha alternatives?

2. Conservar. Com guardem? sabem com conservar de la manera més adequada cada aliment? com organitzem les nostres neveres? tot ha de conservar-se al frigorífic? quina relació té això amb el malbaratament alimentari?

3. Gaudir. Menjar, a més a més de ser un acte nutritiu, també és un acte social, de convivència i d’identificació cultural. Sovint, però, es converteix en una mena de cursa on qui guanya és qui més de pressa deixa el plat buit . Recuperar l’acte de menjar com un espai de plaer, de trobada, de conversa, de tranquil·litat és l’objectiu d’encetar una reflexió entorn d’aquest tema.

4. Transformar. Podem allargar la vida útil dels aliments? i de les sobres? la màgia i la química de la cuina ens permet transformar tot el que mengem abans de llençar res a la brossa. I una qüestió més….Com podem reduir l’impacte mediambiental dels embolcalls? animent-nos a  transformar el seu ús….

A l’apartat d’activitats d’aprenentatge trobareu un recull de propostes per fer amb els infants i les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *