Cap Menjar a la Brossa

El nostre company David Morante, professor de cuina al Centre d’Estudis de l’Esplai i Xef als millors restaurants de Barcelona ens regala la tradicional recepta de les croquetes. Res millor per a reaprofitar les sobres! 

Les croquetes poden ser les nostres aliades a l’hora de pensar en una cuina d’aprofitament i transformació, realment imprescindibles.

Amb 120 grs. de farina, 120 grs. de mantega i un litre de llet, podem aconseguir unes magnífiques croquetes de tot tipus de sobres de verdures, peixos i carns. Com per exemple de pollastre, de bacallà, de salmó, lluç, espinacs o inclús de pèsols amb pernil.

Aquí us deixo la recepta de les croquetes de pollastre, ja que són de les més clàssiques, però per fer la resta, tan sols heu de canviar el pollastre per l’ingredient que vulgueu reaprofitar.

Croquetes de Pollastre: Diumenge al migdia i tenim pollastre rostit o a l’ast i ens sobra una mica. El podem aprofitar, ben esmicolat, per fer unes boníssimes croquetes.

Ingredients

250gr. pollastre rostit o a l’ast; 120gr. Mantega; 120gr. Farina; 200gr. ceba trinxada petita; 1 litre de llet; pebre negre; nou moscada; oli per fregir; pa ratllat; farina; 3 ous ; sal

Elaboració

  • Sofregim la ceba ben trinxada amb la mantega, fins que estigui ben rossa.
  • Afegim els 120 grs farina poc a poc intentant que no quedin grumolls i la deixem cuinar, ja que si no la cuinéssim, ens donaria una mica de sabor a farina crua.
  • Un cop ho tenim, afegim el pollastre ben trinxat i seguidament la llet que prèviament hem posat a bullir amb sal, pebre i nou moscada.
  • La llet la anem afegint poc a poc i barrejant constantment, sense parar, fins que ens quedi una massa consistent.
  • Ho deixem refredar, donem forma a les croquetes i les arrebossem per farina, ou i pa ratllat.
  • Després les fregim en abundant oli ben calent, fins que quedin rosses.

Bon profit!!!

David Morante

 

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai