Cap Menjar a la Brossa

Activitats d’aprenentatge

canMateu-078Posem fil a l’agulla al malbaratament alimentari!

  • Activitat: Un berenar per llepar-se els dits . Part del malbaratament  es responsabilitat dels consumidors:  manca de planificació, compra en excés, menjar que s’oblida al rebost fins que es fa malbé… A partir d’un menú setmanal i un seguiment acurat del que tenim a la nevera i el rebost, podrem elaborar una llista de la compra amb allò que realment necessitem comprar.
  • Activitat: Endrecem la nevera. Els estudis mostren com un dels sectors on es llença més menjar és a les llars familiars. Us proposem per tant, reflexionar al voltant d’un espai d’emmagatzematge molt important als nostres habitatges: la nevera.  Per acabar també us proposem un joc per posar-nos a prova amb algunes qüestions i fets interessants i curiosos, que de ben segur a molts se’ns escapen.
  • Activitat: Menjar és un plaer. Menjar és molt més que un acte nutritiu, és un acte social, de convivència, d’identificació cultural que no sempre cuidem prou. Les presses i alguns hàbits com ara seure davant de la tele, parlar amb un to poc adequat (menjadors escolars….), fan que seure a la taula, lluny de ser un plaer pels sentits, es converteixi en una rutina a la qual prestem poca atenció. Mitjançant aquesta activitat revisarem els nostres hàbits i aprendrem a parar la taula per fer d’aquest moment, quelcom ben especial.

  • Activitat: Cuina creativa .Els aliments constitueixen un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat . Cap aliment, no pot ser mai considerat un residu, per tant, abans de llençar el menjar a la brossa cal pensar si podem aconseguir que allargui la vida…En aquest context, ens plantegem  fer  receptes que ens ajudin aprofitar les sobres , un taller de cuina d´aprofitament d’aliments.

  • Activitat: Crea la teva campanya publicitària per difondre “Cap Menjar a la Brossa”.

    Per tal de seduir al màxim nombre de persones a mantenir una nova actitud davant el malbaratament alimentari, que millor que fent-ho amb la creació d’un eslògan (amb la tècnica Stop Motion), que resumeixi i representi aquesta idea. L’elecció d’un bon eslògan pot ser de gran importància en l’èxit de qualsevol campanya publicitària, ja que amb frases ben construïdes es sensibilitzen moltes consciències.

  • Activitats desenvolupades pels alumnes de la Universitat de Barcelona, de l’assignatura d’Edudació Social, Ètica i Valors, en el marc del conveni de col·laboració amb la fundació: Ens presentem!Juguem amb les paraulesRepresentació teatralPosem-hi nom!On està el menjar?L’ Eslògan

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai