Presentació

Què és la campanya Cap Menjar a la Brossa? 

bloc cap menjar a la brossa 1En la línia d’engrescar-nos a fer coses junts, proposem un projecte que pren forma de campanya de sensibilització. Té per finalitat posar l’èmfasi en fer coses conjuntament, no pas, uns al costat dels altres, no pas uns que ajuden als altres sinó tots i totes, infants i grans, aportant capacitats per assolir un objectiu comú.

 La campanya cap menjar a la brossa! Té com a finalitat sensibilitzar petits i grans per reduir l’impacte del malbaratament alimentari. El malbaratament es refereix tant a totes aquelles restes de menjars cuinats que llencem com al que es fa malbé o caduca a la nevera o al rebost i no hem pogut consumir.

Per què ens decantem per fruita i verdura d’una determinada mida, forma i color amb uns estàndards estètics que ens vénen definits pel mercat, quan potser una altra peça més ‘lletja’ probablement serà igual de gustosa i nutritiva, o potser més? Dediquem prou temps a fer una planificació acurada dels nostres àpats i les nostres compres? Sabem com conservar de manera més adequada cada aliment?”

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22% de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. En diferents estudis s’ha comprovat que més de la meitat dels aliments que es llencen es fa a les llars (81 kg a l’any en una família de dos adults i dos infants). Font.

Moltes organitzacions estan duent a terme projectes i accions per reduir el malbaratament alimentari, entre elles, la Fundació del Banc d’Aliments o Espai Ambiental.  El que proposem és sumar-nos a totes aquestes iniciatives aportant el nostre granet de sorra proposant actuacions que incideixen directament en l’àmbit domèstic, en els espais de menjador escolar, en els esplais, casals i altres àmbits de lleure, cercant la cooperació dels infants i les famílies dels nostres centres.

TRET DE SORTIDA DE LA CAMPANYA: NOVEMBRE 2013!