Imatges Campanya “EnCORatja’t per la diversitat” 

La campanya #DretalLleure és una iniciativa promoguda per  Fundesplai i la Federació Catalana de l’Esplai que té per objectiu mobilitzar els infants i joves, cada 20 de novembre, envers la reivindicació dels seus drets, reconeguts per la Convenció sobre els Drets de l’infant, (ONU, 20N ,1989).

L’eix principal de la campanya és el dret al joc (art.31), però cada any ampliem el focus per incidir també, en d’altres drets.

Enguany, en el marc del programa educatiu “ EnCORatja’t ,” hem desenvolupat la proposta #encoratjatxladiversitatper fomentar el Dret a la no discriminació (art. 2) i el Dret a educar-se envers una cultura de pau (art.29). Una proposta per reivindicar la singularitat de totes les persones promovent el dret a la diferència i a la diversitat de gènere, afectiva i sexual

 Pitgeu aquí per conèixer  #encoratjatxladiversitat

 

Recull de Premsa Novembre 2018

  • Opinió: El dret dels infants a la diversitat. Marc Alcaraz, cap d’estudis de Fundesplai. El Punt Avui. 17/11/2018.

  • Sexe sense embuts. Amb menció a Fundesplai.La Vanguardia. 17/11/2018.

  • Opinió: Tomemos partido por la infancia. Núria Valls, directora general de comunicació i relacions de Fundesplai.
    El País.

  • Opinió: Infancia y el derecho a la no discriminación. Susagna Escardíbul, pedagoga de Fundesplai. 20 Minutos.

  • Opinió: Los niños y niñas tienen derecho a vivir. Cristina Rodríguez, directora general de gestió i serveis de Fundesplai. El Periódico. 20/11/2018.

  • Els infants reivindiquen la igualtat de gènere i la diversitat. Amb menció a Fundesplai.    Betevé. 20/11/2018.

  • Más de 12.000 niños pintan bancos con los colores de la bandera LGTBI. Amb menció a Fundesplai.  EFE. 20/11/2018.

 

Proposta 2018

#encoratjatXladiversitat

Fa més de 20 anys que la nostra entitat celebra aquesta data organitzant diferents actes i activitats arreu del territori.  L’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció, es va posar en marxa #DretalLleure, una campanya al carrer, per sensibilitzar i reivindicar l’acompliment de l’article 31 : L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques. Així, en aquests darrers tres anys, cada 20 de novembre, milers d’infants i joves han reivindicat els seus drets i particularment el dret al joc, omplint de propostes lúdiques les places i els carrers de la ciutat.

Esplais participants

Escoles participants

Entitats participants estat espanyol

Entitat membre de:

logotip-pincat_gran-2