La campanya #DretalLleure és una iniciativa promoguda per la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai que té per objectiu mobilitzar els infants i joves en la reivindicació dels seus drets, reconeguts per la Convenció sobre els Drets de l’infant, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides l’any 1989. Hi participen més de 100 centres entre esplais, associacions de l’estat espanyol i espais educatius del migdia de les escoles que gestiona Fundesplai.

El 20 de novembre se celebra el Dia dels Drets de l’Infant i les entitats vinculades a la Federació i a Fundesplai volem aprofitar aquesta efemèride per reforçar la tasca en favor dels drets de l’Infant que desenvolupem des dels centres d’esplai, utilitzant com a eix principal el dret al joc (art. 31). En el marc del programa “ EnCORatja’t , una proposta educativa per a la igualtat de gènere i la violència zero”,  enguany incidirem en el Dret a la no discriminació (art. 2): “Els Estats membres han de respectar els drets enunciats en aquesta Convenció i assegurar-los a tots els infants sota la seva jurisdicció sense cap mena de discriminació, independentment de la raça, el color, el sexe, la llengua, la religió, l’opinió política o d’altra mena, l’origen nacional, ètnic o social, la posició econòmica, la incapacitat física, el naixement o qualsevol altra condició de l’infant, dels seus pares, o dels seus tutors legals.”

Així mateix com a agents educatius volem visibilitzar el nostre paper per a donar compliment a l’article 29: “L’educació ha d’anar adreçada a  Preparar l’infant a una vida responsable en una societat lliure, amb esperit de comprensió, pau, tolerància, igualtat entre els sexes i amistat”. #encoratjatxladiversitat

Pitgeu aquí per consultar la proposta de treball.

 

Proposta 2018

Fa més de 20 anys que la nostra entitat celebra aquesta data organitzant diferents actes i activitats arreu del territori.  L’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció, es va posar en marxa #DretalLleure, una campanya al carrer, per sensibilitzar i reivindicar l’acompliment de l’article 31 : L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques. Així, en aquests darrers tres anys, cada 20 de novembre, milers d’infants i joves han reivindicat els seus drets i particularment el dret al joc, omplint de propostes lúdiques les places i els carrers de la ciutat.

Esplais participants

Escoles participants

Entitats participants estat espanyol

Entitat membre de:

logotip-pincat_gran-2