Els esplais de la Federació Catalana de l’Esplai ja estan preparant les activitats per commemorar el Dia Universal dels  Drets de l’Infant. Un any més aprofitarem per mobilitzar infants, joves , famílies i comunitat educativa, en una acció col·lectiva reivindicativa del dret al lleure i al joc. Moltes entitats com Enlleura´t (Mataró), Salsa Jove (Girona), Pingüí (Sant Andreu de la Barca), Campiquipugui (Riera de Gaià), El Quijote (Sant Vicenç dels Horts)  sortiran a tallar i omplir els carrers de jocs. L´Esplai Diversitat Lúdica durant la setmana prèvia plantaran cada dia una planta representant un dret. Planta que cuidaran durant l´any, com a simbolisme que els drets de l’Infant s´han de tenir sempre present. L’esplai Mamut (Gavà) organitza un “corredrets” al municipi el mateix 20 de novembre i consisteix en un recorregut amb diferents accions reivindicatives. D’altres esplais de manera conjunta amb altres entitats dels poble i els ajuntaments faran actes simbòlics durant el propi dia, com seria el cas de El Tricicle,Nus i Castanyot a Sant Joan Despí o Espurnes i Pubilla Cases – Can Vidalet  a Esplugues de Llobregat. Seguim treballant pels drets i deures dels nostres infants i joves.