El sexisme, e lmasclisme, l’assetjament, la LGTBIfòbia, i la violència que se’n deriva, esdevé, encara avui, una xacra social que cal combatre amb fermesa des de tots els àmbits. A través d’aquesta proposta educativa volem assumir el repte d’educar els infants i joves en els valors de la coeducació per a una societat més igualitària, lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència.

La proposta educativa EnCORatjat, conté una paraula màgica, el “COR”,  que relacionem amb tres idees força. La primera té a veure amb el COR de coratge. Coratge és sinònim de valentia, d’empenta, de superació. Ens anima a mobilitzar-nos i no ser espectadors i espectadores silencioses davant de les desigualtats, davant el company o companya que és insultat/da o de qui se’n riuen perquè té preferència pels jocs que són considerats del sexe contrari.

La segona idea té a veure amb el COR, d’estimació. Volem apropar-nos a les altres persones des del respecte, evitant els prejudicis, construint vincles i rebutjant les relacions basades en l’abús de poder i el domini. La cultura de la pau com a principi i el diàleg com a mitjà per a resoldre els conflictes.

La tercera idea força la descobrireu fent l’acròstic de la paraula COR. És la suma de tres estratègies prou importants: pensament Crític + Opinió + Reflexió. Ens fa qüestionar la realitat que ens envolta. Ens convida a canviar d’ulleres per descodificar el que hem après (la mirada envers un/a mateix/a), i el que cada dia s’entesten a preservar a través  d’internet, les xarxes socials, la publicitat, la televisió, pàgines pornogràfiques,  etc.

Posem els maons per construir un món on totes les persones ens eduquem en llibertat i en igualtat per arribar a ser el que desitgem i ser felices!

NOU! Activitat 2 de maig

 

Novetats Segon Curs EnCORatja’t

Recursos i activitats per seguir promovent els valors de la igualtat.

A 73 països del món ser homosexual és il·legal i està castigat amb penes de presó i a 12 països està castigat amb la mort

El 12,5% de dones a l’estat espanyol ha patit violència masclista al llarg de la seva vida i el 8,5% d’aquestes, abans dels 15 anys

Els casos d’assetjament escolar atesos al 2015 van créixer un 75% front l’any anterior

Amb la col·laboració de:


 

Generalitat

logo diputació

Ajuntament de barcelona

 

OTROS_FINES_I_S_GOB600

Share This