BEGUR – DR ARRUGA

Els alumnes de 5è de l’escola Dr. Aruuga de Begur hem fet l’activitat de descoberta de l’entorn: Protegim el nostre bosc.  El primer dia vam començar a fer el mural del bosc amb els habitants que crèiem que hi viuen.Al dia següent vam fer les activitats de descoberta de la natura.Al dia següent vam posar en comú totes les dades recollides pels diferents grups durant la sortida( edaqt i alçada dels arbres, tipus de vegetació, i animals,…) i vam acabar el mural començat el primer dia. El bosc que tenim al costat de l’escola està en molt bon estat de conservació. Hem après moltes coses i ens ho hem passat molt bé. El que més ens ha agradat ha estat la sortida.

Els nens i nenes de 6è A de l’Escola Doctor Arruga de Begur hem fet l’activitat “Protegim el nostre bosc”. En aquests dies hem visitat el bosc del costat de l’escola i hem mesurat l’alçada dels seus arbres, hem calculat la seva edat, hem vist que hi ha moltes plantes diferents i hem buscat els rastres dels animals que viuen al bosc. L’últim dia hem fet un mural explicant com és el bosc del costat de l’escola i hi hem dibuixat els animals, les plantes i els arbres que hi vam trobar.

El que més ens ha agradat ha estat sortir al bosc!

Els nens de 6è B hem estat investigant el bosc del costat de l’escola; primer vam fer un primer esboç de mural. El dijous, vam anar a passar el dia al bosc, on (després de recollir moolts espàrrecs), cada grup vam estar fent les mesures que ens demanava el dossier com autèntics científics: temperatura, alçada dels arbres, pendent del terreny, etc. Després de dinar, hem tornat al bosc per recol·lectar insectes i buscar rastres dels animals del bosc. Hem descobert com mengen les pinyes els ratolins i els esquirols, i hem après que n’hi ha de dretans i d’esquerrans! Al final, hem fet el joc de les orenetes i els mosquits, i hem rigut un munt.

L’últim dia hem corregit el quadern de camp entre tots: el nostre bosc és de clima mediterrani, és una pineda jove, hi viuen animals com l’esquirol, el ratolí, el pit-roig o el centpeus, i té plantes com l’esparreguera, l’estepa borrera o la rubia peregrina. Tenia una mica de brutícia, d’ara endavant hem de procurar no només no llençar res el bosc sino recollir allò que hi trobem.