STA CRISTINA D’ARO – PEDRALTA

Els alumnes de 3er de l’escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro també hem fet l’activitat de descoberta de l’entorn urbà. Hem fet de científics i hem treballat en grups per saber si Santa Cristina està malalta/contaminada. Per tal de saber-ho hem estudiat molts aspectes com la contaminació de l’aire, la contaminació de l’aigua, el soroll, els animals que hi viuen, els vegetals, els usos dels ciutadans,..

L’anàlisi d’aigua amb el blau de metilè és una de les activitats, junt amb la recollida d’invertebrats, que més ens ha agradat! Hem pogut comprovar que Santa Cristina, en general, està bé de salut, però que es podria abaixar el nivell de soroll del poble i la contaminació de l’aire aparcant el cotxe i fent servir més les cames i les bicicletes. Els nens d’aquesta classe ens comprometem a fer-ho!!!

Els alumnes de 4rt de l’escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro hem tingut una missió: esbrinar si viuen esquirols al nostre bosc! Primer ens ha tocat conèixer una mica millor els esquirols i saber què els cal per viure. No ens imaginàvem que feien els caus tan amunt dels arbres!!

El bosc del Balcà ha estat la nostra zona d’estudi. Allí ens ha tocat investigar si hi viuen esquirols tot estudiant els arbres, les plantes, la fauna… i les pinyes!!! Hem après a diferenciar les que estan rosegades per esquirols i les que ho estan per ratolins. El darrer dia hem fet un mural amb coses que vam recollir del bosc i hem arribat a la conclusió que als boscos de Santa Cristina d’Aro hi tenim esquirols! Quina emoció!

Els alumnes de  de l’Escola Pedralta hem anat al bosc del Balcà per estudiar la seva biodiversitat i l’estat en el què es troba. Hem tingut molta feina!! Sort que abans d’anar al bosc ens han explicat moltes coses sobre els boscos i com havíem d’estudiar-lo.

Hem observat que el bosc del Balcar és un bosc típic Mediterrani amb pins pinyers, alzines i sureres com a arbres més abundants; amb una riera que el travessa i la consegüent vegetació de ribera tot al seu llarg. Ens ha sorprès molt la gran quantitat de plantes diferents que hi ha, els caus de teixó, les nombroses aranyes i petits “bitxets” que viuen entre les fulles del terra… i com en són de grans els arbres!

Malauradament també ens ha sorprès la gran quantitat d’escombraries que hi hem trobat… però entre tots les hem anat recollint i ara el Balcà és un bosc molt més net!

Les nenes i nens de 6è A, B i C de l’Escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro hem treballat els animals i plantes de la platja. Vam anar a la platja Canyerets i vam identificar la posidònia, eriços, algues, lapes, tomàquet de mar, crancs, gambetes…

L’últim dia vam fer experiments amb l’aigua del mar que vam agafar el dia de la sortida. El que més ens ha agradat va ser intentar agafar els animalons que vèiem a les roques.

 

Un pensament a “STA CRISTINA D’ARO – PEDRALTA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *