Torres Jonama – Mont-ras

Els alumnes de 3r de l’escola Torres Jonama de Mont-ras hem estudiat el bosc de les Gavarres per saber si hi viuen esquirols. És possible que hi visquin, però amb el refugi tan bonic que els hi hem construït, ara segur que vindran!

Del bosc hem identificat quines espècies d’arbres hi ha, hem mesurat el seu perímetre i la seva alçada, perquè sabem que els esquirols situen els seus nius a uns 8 metres! També hem buscat glans, pinyes, insectes i bolets. Hem après algunes plantes i arbustos. No oblidarem a la gatosa! Tots ens hem punxat amb ella en alguna ocasió… i les mantis religioses que hem trobat, són molt grans!!

Malgrat ser un bosc protegit, hi hem trobat força deixalles, però ara està ben nent perquè ho hem recollit tot!

Els alumnes de 4rt de Torres Jonama de Mont-ras hem fet de metges del nostre poble! Hem estudiat dos punts diferents del nostre poble, per tenir més dades i més informació sobre la diversitat d’espais que tenim. Hem estudiat la contaminació de l’aire, la quantitat de soroll, l’estat en què es troba la vegetació i quina fauna hi viu. Hem arribat a la conclusió que una diversitat major d’arbres i menys soroll en algunes zones, ajudaria a tenir més ocells!

Podem fer moltes coses per millorar la salut de Mont-ras, però nosaltres ens hem compromès a començar a treballar per la nostra escola: ENS COMPROMETEM A AJUDAR A LA COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT DE L’ESCOLA PER ENSENYAR ALS ALTRES NENS A RECICLAR I A CUIDAR DEL PATI!

Els nens i les nenes de de l’escola Torres Jonama de Mont-Ras hem realitzat una descoberta del nostre bosc proper.

Hem visitat el bosc, hem mesurat l’alçada dels seus arbres, hem calculat la seva edat i hem vist el diferent típius de vegetació del bosc del nostre entorn.

L’últim dia hem fet un mural explicant com és el bosc  i hi hem dibuixat els animals, les plantes i els arbres que hi vam trobar per protegir-lo!

 

Els nens i les nenes de 6è A de l’escola Torres jonama de Mont-Ras hem estat investigant l’estat de salut de la platja de Castell.

Per fer-ho, hem anat en bici fins la platja, i primer hem estat estudiant el bosc que hi ha entre el parking i la platja. Hem vist que hi ha sobretot alzina surera perquè va ser plantada pels homes per fer taps de vi, i que hi ha més ocells que la platja, la temperatura és més baixa, i hi ha més humitat i menys radiació gràcies als arbres.

Després hem anat a conèixer les dunes, que estan protegides i que d’aquí uns quants anys hauran crescut si tots les respectem. Hi havia plantes com el tamariu, el borró, el fonoll marí, etc.

També hem vist que hi havia una mica de brossa a la sorra, procedent tant de la gent que va a la platja a prendre el Sol com del turisme i del xiringuito del costat.

Finalment hem pogut cercar per l’aigua éssers vius, i hi hem trobat de tot!: garoines, tomàquets de mar, posidònia, algues, cargols, crancs…i fins i tot peixos agulla! Finalment, com a recompensa per tota la feina fet ens hem pogut banyar.

L’endemà hem fet analítiques d’aigua i hem vist que l’aigua de la platja de Castell no està contaminada, té particules com la sorra, i un ph de 8. Pels éssers vius que hem trobat, li hem posat un nota de 8.

Hem vist, doncs, que la platja de Castell té un bon estat de salut però que si volem que segueixi així en un futur som els primers responsables de cuidar-la i d’educar a les altres persones, siguin turistes o gent d’aquí, que han de cuidar la platja i no deixar-hi escombraries.

Les nenes i nens de 6è B de l’Escola Torres i Jonama de Mont-Ras hem fet un treball sobre la platja del Castell.

El primer dia vam classificar els animals de la platja per grups. El dia següent vam anar en bici fins la platja i allà vam fer moltes activitats: vam estudiar les pinedes, vam veure les dunes, vam agafar escombraries, vam agafar animals de les roques i ens vam banyar. L’últim dia vam fer un mural sobre el que havíem treballat els altres dies.

El que més ens ha agradat va ser agafar els animals i banyar-nos a la platja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *