Llagostera – Escola Puig de les Cadiretes

Els nens de 3r A i B de l’escola Puig de Cadiretes de Llagostera hem fet una activitat de descoberta dels nostres boscos, per investigar si hi viu l’esquirol.

Hem après moltes coses i hem pogut comprovar que en els boscos de Llagostera hi viu l’esquirol. Tenim uns boscos molt bonics a prop de l’escola. Ens ho hem passat molt bé aquests tres dies i el que més ens ha agradat és fer el mural de l’esquirol: de fet ens hem adonat que no havíem fet mai un mural de forma conjunta! L’excursió i jugar amb els companys també ens ha agradat molt.

Ens agradaria tornar a fer una altra activitat de descoberta de l’entorn el curs vinent!!

 

A Llagostera, els alumes de 4t A i B de l’escola Puig Cadiretes hem visitat el bosc proper a l’escola per estudiar-lo i descobrir si hi viu l’esquirol. Hem identificant les espècies d’animals i plantes que hem trobat.

Sabem que als esquirols els hi agraden molt les pinyes dels pins, i encara que n’hi havia moltes de pinyes, no n’hi havia cap de menjada per esquirol. Ara no n’hi ha d’esquirol, però ben segur que en el futur, si cuidem el bosc, n’arribarem a trobar!

Durant la nostra investigació hem trobat moltes alzines i pins molt alts, hem conegut alguns dels arbustos i plantes més abundats com el bruc, la mata i el ginebre que punxa molt! També hem trobat tot d’aranyes, escarabats, grills i saltamartins. Hem trobat petjades de senglar i excrements de guineu!

Hem après molt i ens hem divertit trobant els dibuixos dels ocells que havíem amagat pel bosc! Que bé es camufla l’astor i el gafarró!

A Llagostera, els alumes de hem realitzat una descoberta al bosc per veure quins èssers vius habiten.

Dins del bosc hem mesurat l’alçada dels seus arbres, hem calculat la seva edat, hem vist que hi ha moltes plantes diferents vegent la vegetació típica característica i hem buscat els rastres dels animals que viuen al bosc i els hem identificat per mitjà d´unes fitxes.

L’últim dia hem fet un mural a classe explicant com és el bosc del costat de l’escola i hem dibuixat els animals, les plantes i els arbres que hi vam trobar en la nostre recerca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *