Quart – Sta Margarida

Els nens i nenes de 3r de l’Escola Santa Margarida de Quart hem anar d’excursió al bosc per saber si hi viu l’esquirol. Per saber-ho hem buscat pistes com ara buscar pinyes rosegades, mirar si hi havia pins alts, hem buscat excrements dels seus depredadors.

L’últim dia hem fet un mural explicant les proves que vam recollir el dia del bosc i al final hem vist que l’esquirol sí que hi pot viure en el nostre bosc perquè els arbres són prou alts, hi ha fruits per alimentar-se i lloc per fer el niu.

 

Els nens i nenes de 4rt de l’escola Santa Margarida de Quart hem estat investigant si podia viure l’esquirol en el nostre bosc. Per fer-ho, primer hem fet una llista de tots els elements que podíem trobar en un bosc i hem conegut una mica millor com és un esquirol. L’endemà, hem anat al bosc on hi ha l’alzina centenaria a pendre mesures. Hem vist que hi ha alzines, roures, pins, moltes marietes i petjades de senglar. L’alejandro ha calculat que l’alzina centenaria té 148 anys, i després de dinar hem estat fent el cant d’alguns ocells i ens ha contestat una mallerenga. Tot i que hem estat sentint trons durant tot el dia, no ha plogut fins que no estàvem a dins del cole.

L’últim dia, hem corregit el quadern i hem arribat a la conclusió que sí que viu l’esquirol al nostre bosc perquè hi ha pins, els arbres fan més de 8 metres, hi ha aliments que pot menjar i hi ha petits animals carnívors. Al final, cada grup ha fet un mural sobre la cadena alimentaria de l’esquirol.