Caldes de Malavella – CEiP la Benaula

Les nenes i nens de 3r A de l’Escola La Benaula de Caldes de Malavella hem fet una excursió i hem anat a veure si el poble està malalt o no. Hem preguntat a la gent, hem agafat aigua de la font i de l’aixeta, hem agafat un cotó-fluix i l’hem passat per un banc per veure si hi havia contaminació; si sortia net volia dir que no i si sortia brut volia dir que sí. Hem netejat una mica les places del poble.
Hem vist que el poble està una mica malalt i que hi ha coses que es podrien millorar com per exemple els cotxes que passen i no llençar deixalles al terra.

 

Els nens i les nenes de 3r B de l’escola Benaula de Caldes de Malavella hem estat estudiant si el nostre poble està malalt. Per fer-ho, hem anat a veure la plaça Mathaussen i la de l’ajuntament per veure com estava la fauna, la vegetació, la neteja, el soroll i la contaminació de l’aire. Hem fet enquestes a la gent del poble i també hem mirat com està l’aigua del poble. Després de fer anàlisis a la classe, hem vist que al poble l’aire no està contaminat i l’aigua tampoc, però que la vegetació, el soroll, la neteja i els usos tenia gomet groc perquè es poden millorar.

Com a mesures perquè pugui millorar, hem decidit que es podrien posar cartells perque la gent fes més silenci i més carrers peatonals perque no hi haguessin tants cotxes, es podrien posar més papereres i es podrien donar bossetes perque els propietaris de gossos recollisin els excrements, es podrien posar més arbres perque hi haguessin més ombres al poble i la gent hauria de comportar-se millor…començant per nosaltres!