CALDES DE MALAVELLA – ST ESTEVE

Els alumnes de 3r de l’escola Sant Esteve de Caldes de Malavella ens hem encarregat de fer de metges del nostre poble. Hem analitzat la qualitat de l’aire que respirem, l’aigua que surt de les nostres fonts, hem observat els animals i plantes que viuen a caldes, hem calculat el volum de cotxes i si la gent ajuda en la salut de Caldes. Tot i que hem comprovat que vivim en un bon poble, estaria molt bé que reciclessim més, però sobretot que reduíssim la producció de residus i reutilitzessim més. Ho farem!

Els alumnes de 4rt de l’escola Sant Esteve de Caldes de Malavella també hem fet l’activitat de descoberta de l’entorn: “el poble està malalt?”. El primer dia vam planificar els experiments que faríem durant la sortida. Al dia següent vam anar a la plaça de la Font de la Vaca i a la Pineda i vam fer els experiments. L’últim dia hem analitzat l’aigua de la Font dels Bullidors, que és aigua termal, i hem revisat els resultat dels experiments. Hem comprovat que a Caldes hi ha una mica de soroll a la zona de la Pineda perquè hi passen bastants cotxes, però el poble està bastant sa, té places amb molts arbres i l’aigua de caldes és molt bona, encara que calenta per beure no ens agrada. El que més ens ha agradat és la sortida, contar cotxes i fer les enquestes.

Els alumnes de de l’escola Sant Esteve de Caldes de Malavella ens hem equipat de càmeres fotogràfiques i hem fet un inventari dels éssers vius que viuen al nostre pati i un altre de fora de l’escola. El temps no ens ha ajudat gaire! el fred, el vent i, finalment, una mica de neu ens ha enfarinat el dia i no hem pogut retratar gaire espècies de fora de l’escola. Tot i això, amb pocs minuts hem aconseguit una llista més llarga que la feta al pati. Imagineu com hagués estat si haguéssim tingut més temps! Després de treballar molt durant el taller, estem convençuts que les condicions a dins del pati no són les millors per tenir molta diversitat, potser podríem instal·lar caixes niu, o fer un hortet.

Els alumnes de de l’escola Sant Esteve de Caldes de Malavella hem fet l’activitat “Biodiversiquadres”. El primer dia ens van explicar què és la biodiversitat i el que faríem els següents dies. El dia de la sortida vam fer fotos a les diferents espècies d’èssers vius de dins i fora de l’escola i vam passar les fotos als ordinadors. Al dia següent vam omplir els biodiversiquadres i concloem que hi ha més biodiversitat a fora de l’escola que al pati perquè:

  • El pati és un espai més petit.
  • Al pati només hi ha plantades 2 espècies d’arbres.
  • El pati és un espai molt més freqüentat (trepitjant tants de nens no permetem que creixi gairabé res)

Hem après moltes coses i el que més ens ha agradat ha estat sortir a fer fotos pel poble.