Logo_Color_rodó

QUÈ ÉS?

MENJAR CANVIA EL MÓN és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2021-2023. Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible. Estem en una dècada decisiva. Vivim una emergència climàtica, social i de salut planetària global que afecta totes les formes de vida i compromet greument el present i la vida futura. Hem d’actuar amb eficàcia i el sistema alimentari esdevé la palanca de canvi per fer un món millor.

L’educació és el pilar que pot permetre accionar el canvi que modifiqui les maneres de viure, de relacionar-nos i les prioritats per salvar el planeta.

Arcadi Oliveres, 2021

Elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a despertar l’esperit crític i aprofundir en la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.
Educació per l’alimentació sostenible i saludable.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Recursos destacats

L’OCTUBRE ÉS TEMPORADA DE CARBASSES

La carbassa és una de les hortalisses estrella de la tardor. És molt saludable i dolça, fet que agrada molt als infants. La podem cuinar de moltes maneres divertides. T’animes a provar-ho?

EXPOSICIÓ MENJA, ACTUA, IMPACTA

Una gran exposició temporal sobre l’alimentació saludable i sostenible. Amb tallers i activitats educatives. A partir de la tardor 2021 a Centre Esplai. No te la perdis!

CURS FOODTOPIAN

FOODTOPIAN és un curs sobre l’alimentació sostenible i saludable, amb una mirada des de l’agroecologia. Els reptes de salut planetària i opcions alimentàries. Novembre 2021, 2 ECTS.

25 LLIBRES DE RECEPTES PER CUINAR AMB NENS I NENES

25 llibres de receptes per cuinar amb els infants, ideals per preparar un taller de cuina a l’esplai, l’escola o per compartir una bona estona de cuina en família. Moltes idees per educar cuinant!

Amb la col·laboració de