Logo_Color_rodó

QUÈ ÉS?

MENJAR CANVIA EL MÓN és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2021-2023. Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible. Estem en una dècada decisiva. Vivim una emergència climàtica, social i de salut planetària global que afecta totes les formes de vida i compromet greument el present i la vida futura. Hem d’actuar amb eficàcia i el sistema alimentari esdevé la palanca de canvi per fer un món millor.

L’educació és el pilar que pot permetre accionar el canvi que modifiqui les maneres de viure, de relacionar-nos i les prioritats per salvar el planeta.

Arcadi Oliveres, 2021

Elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a despertar l’esperit crític i aprofundir en la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.
Educació per l’alimentació sostenible i saludable.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Recursos destacats

ESPECIAL 100 CONTES SOBRE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE I SOSTENIBLE

Guia de 100 contes i llibres relacionats amb l’alimentació saludable i sostenible, l’eix fonamental de la proposta educativa Menjar Canvia el Món. Aquestes 100 lectures es divideixen en 4 apartats temàtics per tal d’abordar els objectius d’aquesta proposta: Alimentació, Hort, Cuina, Planeta.

MAIG ÉS TEMPORADA DE PASTANAGES

La pastanaga és una arrel comestible, en general de color taronja tot i que també se’n poden trobar de tons blancs, grocs, morats i negres. El seu origen es situa a l’Àsia Central. Té propietats antioxidants, aporta vitamina A i contenen  vitamina K, B1, B2, B3, B6 i B9 i calci. Vols saber més?

FEM UN HORT? GUIA PRÀCTICA DE L’HORT ECOLÒGIC I EDUCATIU

Una guia pràctica per desenvolupar, pas a pas, el projecte de l’hort, amb trucs, recursos i activitats educatives associades. Per a totes les edats.

EXPOSICIÓ MENJA, ACTUA, IMPACTA

Una gran exposició temporal sobre l’alimentació saludable i sostenible. Amb tallers i activitats educatives. A partir de la tardor 2021 a Centre Esplai. No te la perdis!

CURS ODS I ALIMENTACIÓ: LLUITES COMPARTIDES

ODS I ALIMENTACIÓ: LLUITES COMPARTIDES és un curs en obert, en format MOOC (Massive Open Online Course). descobrireu com l’alimentació pot ser una palanca de canvi pels principals reptes que afrontem a nivell planetari. 15 hores de formació amb 11 expertes del tema com Yayo Herrero, Ana Moragues, Javier Guzman… i més de 30 recursos addicionals per aprofundir.

Amb la col·laboració de