Activitats

Hem dissenyat activitats lúdiques especialment pensades per despertar l’esperit crític en espais d’educació en el lleure com són els esplais, el temps educatiu del migdia, les colònies, … que també es poden desenvolupar en escoles i instituts. Totes aquestes activitats estan relacionades amb les temàtiques de la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.

franja verduretes
Activitats -Projecte Planta't

El Projecte PLANTA’T està pensat per a desenvolupar-se de forma preferent a l’espai educatiu del migdia.

Clica aquí per a conèixer el projecte PLANTA’T! 

 

Activitats - Dret a l'alimentació

Activitats relacionades amb l’eix temàtic Dret a una alimentació sana i sostenible  Per realitzar en entorns educatius amb infants a partir de 3 anys.

Activitats - Gastronomia i aliments de temporada

Activitats relacionades amb l’eix temàtic Gastronomia com a fet social, cultural i històric.  Cada mes un aliment de temporada junt amb receptes i activitats  per a realitzar en entorns educatius amb infants, joves i famílies.

Activitats - Alimentació per a les persones i el planeta

Activitats relacionades amb l’eix temàtic de l’Alimentació saludable per a les persones i el planeta. Propostes per reflexionar sobre la salut personal i la salut de la terra (impactes).

Activitats menjareptes

Els MenjaReptes són activitats d’Aprenentatge i Servei que plantegen l’exploració de diversos temes relacionats amb l’alimentació i la sostenibilitat a partir d’activitats i reptes virtuals i una proposta de servei a la comunitat. Per realitzar en entorns educatius amb joves a partir de 12 anys.

 

Afavorim la diversitat d’entorns

L’espai educatiu del migdia, els esplais de cap de setmana i/o, d’activitat diària, els espais de petita infància, les cases de colònies, les escoles, o les activitats de vacances… són entorns amb característiques pròpies pel que fa al temps i la intensitat de l’activitat, a la regularitat de la participació dels infants i a les possibilitats de treball amb les famílies. Aprofitem al màxim les oportunitats de treball educatiu de cada entorn amb creativitat i perspectiva global.

Per exemple, aprofitem el taller de cuina per relacionar conceptes de salut personal i impactes ambientals. O fer origami de fruites i verdures al taller de plàstica. Investigar sobre l’origen dels aliments al taller de ciència o muntar una petita peça teatral sobre la publicitat alimentària per desmuntar tòpics i generar una mirada crítica sobre aquesta indústria.

Eduquem amb les famílies

Per fomentar canvis d’hàbits cap a dietes més saludables i sostenibles és fonamental comptar amb la corresponsabilització de les famílies. Organitzar tallers, xerrades, generar espais eloqüents al centre (plafons informatius, cites…), i mantenir una comunicació regular amb elles a través de petites recomanacions sobre l’alimentació són estratègies que poden funcionar molt bé.

Al nostre blog per a famílies trobareu receptes i consells, i us hi podeu subscriure! https://cases.fundesplai.org/blog/

També us podeu subscriure aquí al nostre blog per a educadors/es, mestres i comunitat educativa en general: https://escoles.fundesplai.org/blog/

Altres elements clau

Quadern pedagògic

Encara no te l’has llegit? Te’l pots descarregar per aprofundir en les temàtiques de la proposta educativa i aclarir conceptes per fer front a aquesta aventura educativa.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Amb la col·laboració de