Què és “MENJAR CANVIA EL MÓN”?

MENJAR CANVIA EL MÓN és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2021-2023. Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible. Estem en una dècada decisiva. Vivim una emergència climàtica, social i de salut planetària global que afecta totes les formes de vida i compromet greument el present i la vida futura. Hem d’actuar amb eficàcia i el sistema alimentari esdevé la palanca de canvi per fer un món millor.

Com ho farem

 

quadre sinoptic proposta alimentacio Fundesplai2

La proposta educativa es pot aplicar a diferents nivells en esplais, escoles,  menjadors escolars, centres oberts, colònies, casals d’estiu, espais familiars, etc. a partir de la pedagogia de la pregunta, la màgia de l’eix d’animació i les activitats participatives i dinàmiques especialment dissenyades per a MENJAR CANVIA EL MÓN. Cada equip educatiu decideix l’abast, l’orientació i el calendari de desplegament de la proposta.

Posem a l’abast dels equips diversos recursos i materials de suport com:

hort infants pixabay2

Elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a despertar l’esperit crític i aprofundir en la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.
Educació per l’alimentació sostenible i saludable.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Amb la col·laboració de