Recursos

T’ho volem posar fàcil per desenvolupar la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN. Aquí trobaràs molts recursos que et poden ajudar i complementar les activitats, reptes i dubtes que vagin sorgint al llarg dels dos cursos que durarà la proposta (2021-23). Com més informada estiguis, més bé podràs desenvolupar la tasca educativa. Descobreix els recursos!

franja verduretes
Guia "El repte del malbaratament" (22-23)

Durant el curs 22-23 despleguem “El repte del malbaratament” com a projecte de curs dins la proposta educativa Menjar Canvia el Món. Consulta al següent genially tots els detalls:

> El repte del malbaratament

Guia Petita Infància

A la Guia d’orientacions per a la petita infància hi trobaràs estratègies pedagògiques especialment pensades per a entorns educatius amb infants de 0 a 3 anys i les seves famílies.

> Guia orientacions per a la Petita Infància

Cartes de La Revolució de les Carxofes
Guia de l'hort

Per tal d’iniciar el projecte de l’hort a l’esplai o l’escola, aquí tens una guia pràctica que t’acompanyarà en tot moment. Amb recursos i activitats associades:

>> FEM UN HORT? Guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu

Quadern pedagògic

Visita la pàgina del quadern pedagògic on aprofundim en la fonamentació teòrica de la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.

Hi trobaràs conceptes clau, estratègies pedagògiques, dades a tenir en compte i idees útils per reforçar els teus coneixements i estar ben preparat o preparada per desenvolupar la proposta educativa al llarg d’aquests dos cursos.

> Quadern pedagògic

Llibres i contes

Guia 100 contes sobre l’Alimentació Saludable i Sostenible 

25 Llibres de receptes per cuinar amb nens i nenes

“El Cuc i la Lluna”. Conte inèdit de Laura Blasco Farelo i Carla Pujol i Blasco. Aquest conte està vinculat a l’eix d’animació de la Xef Pota Verda de la proposta educativa Menjar Canvia el Món.

Webs
Informes i guies d'altres entitats
Maletes pedagògiques

Maletes equipades amb jocs i contes relacionats amb la proposta educativa. Disponibles exclusivament per als centres d’esplai de la Federació Catalana de l’Esplai o les escoles amb Temps Educatiu del Migdia Fundesplai.

Elements clau de nusos

Quadern pedagògic

Encara no te l’has llegit? Te’l pots descarregar per aprofundir en les temàtiques de la proposta educativa i aclarir conceptes per fer front a aquesta aventura educativa.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Amb la col·laboració de