El dijous 02/06/2016 , al matí, es va fer la primera sessió grupal de presentació del Programa de Mentoria Social de Fundesplai, per a les joves del projecte AMA de Fundesplai.

AMA és una proposta de transformació per a dones joves (18 a 25 anys) embarassades o mares amb fills i/o filles entre 0 i 3 anys que, per la seva situació de vulnerabilitat, necessiten una oportunitat per aprendre d’una manera holística i compensadora i poder generar canvi en la seva perspectiva de vida i enfocament del seu present i futur.

Imagen 079

Aquesta primera sessió ha posat en comú, amb les participants de l’AMA quin és el sentit de la proposta Fundesplai de Mentoria Social, i quins tres eixos proposa treballar, de forma genèrica:

  • La part formativa o retorn al sistema educatiu formal o no formal. Acompanyament en el recorregut acadèmic formal i/o informal.
  • La part laboral, enfortir i dotar d’eines al jove per tal d’afavorir la seva inclusió en el mercat laboral, així com orientar i assessorar sobre els recorreguts i trajectòries laborals possibles.
  • La part de creixement personal, on el/la jove adquireix un aprenentatge de compromís, coresponsabilitat i eines d’habilitats socials i personals.

 

Alhora, a aquesta primera sessió s’ha compartit un vídeo molt breu, on dues persones: una persona mentora, i una jove mentorada d’altres edicions de la Mentoria, exposaven la seva bona experiència i compartien els seus aprenenatges i el vincle generat.

Imagen 031

La propera trobada grupal per conèixer més la Mentoria, per a les Joves AMA, será la segona setmana de juny. Finalment es proposará una tercera trobada molt més lúdica, on participaran les persones voluntàries mentores i les persones mentorades, I es definirá el calendari de trobades durant 6 mesos.