A principis d’aquest any 2017, Fundesplai, conjuntament amb l’Associació Punt de Referència, Fundació Marianao i Fundació Èxit, ha posat en marxa un projecte de mentoria Laboral (MentorHabilitats). Aquest projecte té com a objectiu general la millora de  l’ocupabilitat de joves en situació de risc o de vulnerabilitat social. Persones mentores voluntàries i persones joves participen conjuntament en accions per a la millora competencial dels i de les joves, i de millora del coneixement del mercat laboral.

Durant 10 dies, un total de 15 joves en la primera edició (de gener-febrer), i un total de 18 joves a la segona edició (abril-maig) han participat d’una formació en competències laborals d’on han pogut extreure els seus punts forts i dèbils per tal de poder treballar i focalitzar els esforços posteriorment amb els/les persones mentores assignades.

Al mateix temps del procés formatiu dut a terme amb els/les joves participants, s’ha fet un procés formatiu amb les persones mentores voluntàries participants del projecte, amb l’objectiu d’adquirir els coneixement per tal de dur a terme una correcte i efectiva relació amb els/les joves.

La resolució de conflictes, l’escolta activa, els vincles afectius i l’empatia són alguns dels aspectes en què treballen mentors/es i joves, com a base útil per a la futura inclusió sociolaboral d’aquests últims.

A més de les sessions on es troben joves i persones mentores de manera individual, també es troben en espais grupals, on tots els mentors/es i els/les joves treballen conjuntament competències transversals per tal de millorar la ocupabilitat dels propis joves que participen del projecte.

Actualment, el grup de joves que participen de la segona edició del projecte MentorHabilitats d’aquest any es troben treballant de manera conjunta un projecte que coordina el banc de Sang, on entre tots i totes, elaboraren i portaren a terme una campanya de difusió i captació amb l’objectiu de trobar nous donants de sang.