Com està sent l’experiència de participar en el projecte de Mentoria Laboral?

Des de la meva experiència com a jove participant en el projecte de Mentoria Laboral (MentorHabilitats) puc dir que estar sent molt enriquidora, ja que la persona mentora voluntària que m’està donant suport té un paper fonamental, perquè m’està aportant la seva experiència i els seus coneixements, tant en el àmbit personal, com en el laboral.

La persona mentora amb la que estic compartint el pla de treball per incrementar les meves oportunitats laborals, em fa propostes d’idees per a que vagi treballant-les,  per tal de poder millorar aspectes molt vinculats a la meva manera de ser, i a les competències laborals que haig d’anar reforçant.

Quan vaig decidir-me per participar d’aquest projecte, tenia unes necessitats d’orientació en el àmbit laboral, ja que tinc molt poca experiència, i amb l’ajuda de la mentora, he millorat el currículum, la carta de presentació, hem iniciat en alguns moments un procés de conversa en anglès, …

Ara que porto un temps en el projecte puc dir que vaig començar sense saber molt bé de que es tractava, si que tenia una idea i la informació d’aquest, però la veritat es que he trobat moltíssimes coses més de les que m’esperava, tant a les sessions individuals, entre la mentora i jo, com a les sessions grupals, on es reuneixen la resta de joves i persones mentores del projecte.

Recordo una de les sessions grupals, que per a mi va ser molt enriquidora i profitosa, i que va consistir en donar la nostre opinió, tant individualment com de la resta dels companys/es que participen del projecte, de les fotografies del perfil del Whatsapp que tots/es tenim. Aquesta activitat, a part de ser una bona manera de conèixer que opina la gent de tu, vam poder analitzar com les persones tenim una forma de projectar la nostra imatge cap a la societat, i que a partir d’aquesta es pot intuir com és la nostra personalitat, i poder-ne reflexionar de tot plegat.

Una de les qüestions que li dono més importància és el vincle de confiança que he construït amb la meva mentora, on cadascuna dona el seu punt de vista respecte els aspectes que haig de poder millorar. La mentora m’està aportant seguretat en moltes situacions que comparteixo amb ella, tant per a la vida personal com per a la laboral. També està fent que incrementi la meva autoestima perquè m’està donant consells per a millorar i ajudar-me a canalitzar la forma de com a vegades m’agafo segons quins temes, com per exemple, aprendre a dir que no però d’una manera més assertiva, sense fer mal a d’altres persones, o també quan em diuen aspectes que no m’agraden, no agafar-los malament, i intenta entendre’ls.

Per a mi, la mentora està sent una guia, una referent que m’ajuda a poder aconseguir les meves fites que ens hem marcat a l’inici del projecte.

Desirée Peligro Bravo