L’experiència de la Mentoria a Fundesplai

 

Daniel Sotomayor, jove mentorat

Imagen 015

 

 

 

El Daniel es va incorporar al programa Tresca Jove  a l’any 2014, per poder-se formar en l’àmbit del lleure, ja que el seu objectiu professional sempre ha estat ser mestre de primària.

Després de finalitzar el programa Tresca Jove i obtenir el carnet de Monitor/a de lleure d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, en Daniel està treballant en un menjador escolar i els caps de setmana realitza la seva tasca de monitor al Grup d’Esplai Espurnes d’Esplugues de Llobregat.

El curs 2015-2016 iniciarà els seus estudis en el Grau d’Educació Primària a la universitat.

El fet que la persona mentora t’hagi acompanyat, en els darrers mesos, en la teva inserció sociolaboral i et faci d’assessor, que t’ha aportat?

M’ha aportat una oportunitat de parlar dels temes que m’interessen o m’afecten amb una persona amb més experiència i rebre consells a partir de la seva experiència. També m’ha ajudat a veure les coses des d’un punt de vista diferent.

Durant els mesos que has participat en la mentoria, us heu trobat cada dues setmanes… Com valores la dedicació del teu mentor, el Joan?

Molt positiva! En cada sessió quedàvem per a la següent i, en cas de problemes, sempre ho comunicàvem per mail. A més, els temes que vam tractar van ser molt adequats a cada moment i la manera de tractar-los va ser molt bona… Cada sessió era molt profitosa.

Sergi Fernández Sánchez , jove mentorat

jove

 

 

 

 

 

 

De l’experiència del Tresca  Jove, que és el programa que has participat, quines són els aspectes que més t’han satisfet?

Conèixer persones, aprendre coses noves, aprendre a gestionar una mica més les meves emocions… També he pogut treure’m un títol de monitor de temps de lleure  per poder treballar del que m’agrada.

El fet que una persona mentora t’acompanyi en la teva inserció sociolaboral i et faci d’assessor, què t’ha aportat?

Descobrir noves coses per poder treballar a nivell personal i m’ha ajudat a trobar nous cursos per formar-me.

El Manel i tu, us trobeu cada dues setmanes. La dedicació del Manel cap a tu, com la valores?

La valoro moltíssim, que una persona es dediqui a buscar recursos i opcions per a una altra persona es molt positiu i a mi m’ha ajudat força.

Joan Cuatrecasas Serra, jubilat, mentor d'en Daniel

6-Joan cuatrecases26022015

 

 

 

En Joan és membre actiu de l’associació Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), és membre de la Junta Directiva de l’entitat. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de l’empresa. Des de la tardor del 2013 forma part de l’equip de persones mentores de Fundesplai i ha estat mentor de tres joves.

Perquè confies el teu temps al projecte de mentoria de Fundesplai?

Perquè  crec que és una petita forma de treballar per l’ocupabilitat, de què està tant mancada Catalunya i Espanya.

Què és el que et resulta més atractiu de la teva experiència com a persona mentora?

Sentir-me útil en un projecte tan necessari com el Tresca Jove.

Des de la teva experiència com a persona mentor, ens pots donar 3 motius per “convidar” altres persones a incorporar-se al programa?

  • Sentir-se útil.
  • Entrar en un “món” d’ajuda a la joventut.
  • Col·laborar en un programa ben organitzat!
Manel Carreres Seuba, jubilat, mentor d'en Sergi

manel

 

 

 

 

 

 

Com va ser la seva presa de contacte amb el projecte Tresca Jove que inclou la Mentoria?

Va ser una proposta entre l’organització VAE i Fundesplai, i ens van dir si volíem participar, em va semblar interessant i em vaig decidir a fer-ho.

Per què va confiar en dedicar el seu temps, com a voluntari, al projecte, tot i que estava en fase “pilot” al  2013?

Em va semblar que valia la pena, era un projecte d’interès social. I les persones que hi ha darrere del projecte em van semblar gent molt implicada i compromesa.

Què és el que més li resulta atractiu de la seva experiència com a persona mentora?

A nivell personal, conèixer aspectes de la societat que desconeixia. A nivell social, crec que es un sistema efectiu per a la inserció sociolaboral dels joves.

A continuació trobareu un recull de premsa sobre la Mentoria a Fundesplai: