A iniciatives relacionades amb els ODS dutes a terme per grups de joves de 13 a 17 anys que volen fer possible un món millor

Ja tenim els 5 projectes guanyadors!

La votació popular va finalitzar el dia 28/02/21 a les 24h.

Aquí pots veure els 5 projectes guanyadors d’aquesta edició 2021.

Enhorabona!!

Green Pala

Iniciativa dels joves del Centre Obert de Palafolls per recuperar l’espai natural Molí d’en Puig Vert que amb el pas del temps ha quedat descuidat.

Ditch the plastic beach

Iniciativa de cinc alumnes de l’Escola Prats de la Carrera de Palafrugell per denunciar la contaminació al mar i a les platges i promoure accions de divulgació i conservació de la biodiversitat a la franja litoral.

Toquem la fibra

Iniciativa de cinc alumnes de l’Escola Vedruna de Tàrrega per sensibilitzar entorn a l’origen i sostenibilitat de la indústria tèxtil i promoure el reciclatge i la reutilització de peces de roba usades de l’alumnat.

Reciclatge i comerç local

Iniciativa dels joves del Grup de Polinyà per promoure el reciclatge, amb punts de recollida i codis QR que atorgaran punts per bescanviar al comerç local.

Campanya contra el macropolígon a la Conca d’Òdena

Iniciativa de dues alumnes de l’Escola Pia d’Igualada consisteix en impulsar una campanya de difusió per denunciar el projecte de construcció d’un macropolígon a la Conca d’Òdena i defensar la biodiversitat d’aquesta zona.

DEMÀ NO ÉS UN FUTUR LLUNYÀ, ABSTRACTE I INDEFINIT

Demà és el resultat directe de les nostres accions d’avui. Per això hem de començar a construir el demà que volem, ara mateix!

Joves pel Demà és un premi impulsat per Fundesplai que té com a objectiu empoderar i premiar els joves que vulguin contribuir a un present i futur més sostenibles.

Informació pràctica

 QUI HI POT PARTICIPAR? 

Poden participar-hi joves entre 13 i 17 anys, residents a Catalunya i organitzats en grups (de fins a 6 persones). 

COM PARTICIPAR? 

Enviant abans del 30 de gener del 2021 un vídeo de fins 3 minuts que presenti una iniciativa impulsada pel grup participant per contribuir a l’acompliment d’algun/s dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

QUINS PREMIS HI HA? 

Cadascun dels cinc grups finalistes guanyarà: 

  • Estada formativa de cap de setmana amb la participació de persones expertes en els àmbits de la sostenibilitat, l’acció social i la comunicació
  • Aportació de 300€ perquè el grup pugui iniciar el seu propi projecte o campanya d’acció
  • Difusió del projecte o campanya d’acció a les xarxes socials i a eines de comunicació de Fundesplai i el Diari ARA

CONTACTE

Telèfon: 935511733

Què són els ODS?

El 2015, en una cimera històrica de les Nacions Unides, tots els estats membres van adoptar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que conté els 17 ODS.

En aquesta ocasió, la totalitat de líders mundials reunits van estar d’acord en “com seria un futur millor i més sostenible per a tots i totes”. També van compartir la intenció de treballar junts per a aconseguir-ho en els següents 15 anys. En aquest sentit, els ODS pretenen fer que tothom treballi en sintonia.

És important destacar que els ODS interpel·len no només a les nacions del món sinó també a cadascun de nosaltres: individus, governs locals, grans i petites empreses, organitzacions…. Per aconseguir els objectius és crucial que treballem tota la societat unint esforços, idees i recursos.