Joves

Des de la Fundació Catalana de l’Esplai mitjançant els projectes i activitats pels infants i els joves, es promouen valors i actituds com la solidaritat, el respecte i la tolerància, que ajuden a visibilitzar als joves com a ciutadans de ple dret.

L’Equip dinamitzador

Marc Alcaraz

Sóc cap d’estudis del Centre de Formació. M’apassiona la música (i més en viu), m’agrada el mar i l’Empordà.

Gemma Sellerès

Sóc responsable del departament d’administració de Serveis Educatius i Cases de Colònies i una de les coses que més m’agrada és viatjar i conèixer món!

Enric Álvarez

Sóc Coordinador tècnic del Departament d’Acció Social. Em ric de mi i em ric de tot el que puc. M’encanta la muntanya i sempre vull aconseguir el que se’m fica entre cella i cella. Procuro generar sempre bons ambients i treballar amb alegria!

El primer taller s’ha plantejat com un procés on es facilités que les idees afloressin, sense condicionants ni restriccions. A partir de l’anàlisi del context actual, tant pel que fa a Fundesplai com al seu entorn, s’han identificat grans reptes que ens motivessin a cercar solucions imaginatives i creatives. Tot això, a través de dinàmiques grupals, impregnades del tarannà lúdic que ens caracteritza, i orientades a trencar les pròpies barreres de les persones participants.

El resultat ha estat un amplíssim ventall de reflexions i propostes que se sintetitzen a continuació:

Reptes, problemes i/o necessitats
Idees clau
  • Podem ser un agent educatiu de referència en el bon ús de les TIC: promoció de valors, transmissió de models de referència, gestió de l’ús…
  • Cal entomar el repte de la desinformació que poden suposar els TIC, és una oportunitat per a desenvolupar l’esperit crític.
  • La metodologia del lleure promou espais de relació i trobada de grup que en el moment actual són més que necessaris. Cal seguir apostant per aquesta idea.
  • Engegar i mantenir programes per a joves basats en el foment i promoció de competències transversals i tècniques en els casos necessaris.
  • Contribuir a la formació continuada.
  • Som i hem estat escola de participació i ciutadania, de compromís. Hem de seguir en aquesta línia.
  • Conèixer i explorar noves formes de comprometre’s dels joves.

Galeria d’imatges dels tallers de Joves

Com participar-hi

Hi ha diferents formes de participar en relació a cada focus.

Tallers participatius

Espais de debat, de reflexió, de construcció 

Trobada General

Una jornada col·lectiva de tot l’equip de l’estructura

Participació onine

Fes la teva aportació sobre qualsevol dels grups focus